Register spoločností a jeho využitie s Profit365

Register spoločností je tvorený databázou podnikateľských subjektov na Slovensku. Informácie o firmách a živnostníkoch sú získavané z voľne dostupných zdrojov (www.orsr.sk, www.zrsr.sk, Štatistický úrad SR) a spolu tvoria centrálny register, ktorý využíva aj Profit365.

register_spolocnosti

Rýchle vyhľadanie údajov o firme

Register sa dá v súčastnosti využiť na rýchle vyhľadanie údajov o firme ako IČ, IČ DPH, apod. bez toho aby ste sa museli pripájať do Profit365 alebo hľadať údaje z iných zdrojov na internete. Pri každej firme je aj možnosť zobraziť oficiálny profil v obchodnom registri alebo sídlo firmy cez Google Maps.

register_spolocnosti_2

Aktualizácia databáz a využitie pre Profit365

Kedže sa informácie o podnikateľských subjektoch občas menia, napr. firma zmení sídlo, na pozadí prebieha pravidelná aktualizácia. Môže ale nastať prípad, že aktualizácia ešte nestihla prebehnúť, nakoľko denne pribúda veľké množstvo firiem do registrov. Všimnete si to vtedy, ak firmu neviete nájsť v Profit365 alebo sa natiahnu z databáz pôvodné neaktuálne údaje. Vtedy pre urýchlenie aktualizácie stačí firmu vyhľadať v tomto registri a potvrdiť tlačítko Aktualizovať záznam s oficiálnym registrom.

register_spolocnosti_3

Využitie pre programátorov

Register spoločností je možné integrovať prostredníctvom API napríklad do eshopu. Používateľovi eshopu potom stačí vyplniť názov firmy a ostatné údaje sa doplnia cez API. Register v súčasnosti získava údaje o spoločnostiach na Slovensku a v Českej republike.

register_spolocnosti_4