Porovnali sme slovenské ekonomické softvéry. Ako to dopadlo?

Na trhu je veľké množstvo ekonomických softvérov, ktoré vo veľkej miere zjednodušujú život – či už majiteľom, manažérom firiem, alebo účtovníkom. Pri takom počte je veľmi ťažké vybrať si ten najvýhodnejší. Pripravili sme si pre vás porovnanie, ktoré vám možno pomôže pri správnom rozhodnutí.

balanc

Jedným z najbežnejších slov v súčasnom IT svete je bezpochyby „cloud“. Mnoho ľudí má však iba vágnu predstavu o tom, čo sa za týmto jednoduchým anglickým slovíčkom skrýva. Nemusíte byť IT  expert na to, aby ste pochopili, že v skutočnosti nejde o žiadnu mágiu.

Čo je vlastne cloud?

Cloud je priestor na internete, kam si môžete uložiť akékoľvek dáta – obrázky, dokumenty, tabuľky…alebo účtovníctvo K dátam uloženým v cloude môžete teda pristupovať odkiaľkoľvek. Všetko, čo k tomu potrebujete, je relatívne stabilné pripojenie na internet.

Pojem „cloud“ sa často zamieňa s pojmom „cloud computing“, čiže internetové počítanie alebo výpočtové mračno. Cloud computing neznačí samotný priestor, ale model používania (a vývoja) technológií.

Podľa striktnej definície ho môžeme „charakterizovať aj ako poskytovanie služieb alebo programov uložených na serveroch na Internete s tým, že používatelia k nim môžu pristupovať napríklad pomocou webového prehliadača alebo klienta danej aplikácie a používať prakticky odkiaľkoľvek“.

Odkiaľkoľvek, kdekoľvek, na akomkoľvek zariadení. Presne takto funguje Profit365.

Sme v cloude už od roku 2011 – v tom ozajstnom!

Do Profit365 sa pripájaš cez internetový prehliadač, nie cez vzdialenú plochu, ako napríklad pri niektorých konkurečných softvéroch. Profit365 teda využíva tie najmodernejšie a najvyspelejšie technológie, ktoré vám prinášajú účtovníctvo na dosah ruky.

Mnohé ekonomické softvéry fungujú iba po inštalácii, ktorá môže byť zdĺhavá a nepohodlná. Musíte zavolať technika, dohodnúť sa s ním na konkrétnom čase a nechať si nainštalovať softvér na každé jedno zariadenie zvlášť. Vo väčšine softvérov si licenciu na každé ďalšie zariadenie ešte aj priplatíte. S Profit365 z tohto nič nemusíš absolvovať. Nič si nikam neinštalujete – iba otvoríte prehliadač, prihlásite sa a už ste tam! Z ľubovoľného počtu zariadení, aj naraz.

Aké ďalšie výhody Vám ponúka Profit365?

Bezkonkurenčná funkčnosť

Na porovnanie sme vybrali 5 ekonomických softvérov, ktoré sú dostupné na slovenskom trhu: Profit365, Omega, Pohoda, Humanet, Money S4. Softvéry sme porovnali z pohľadu manažéra/majiteľa firmy, účtovníka i skladníka. Zamerali sme sa na funkcie, ktoré sú podľa nás najužitočnejšie a najpoužívanejšie pri riadení firmy, e-shopu so skladmi či spoločnosti s viacerými pobočkami. Na dosiahnutie čo najväčšej porovnateľnosti sme vybrali jeden základný balík funkcií bez doplatkových služieb.

Z porovnávania jednoznačne vyplýva, že Profit365  ponúka najširšiu paletu funkcií a najkomplexnejšie riešenie spomedzi týchto piatich softvérov.

V našom porovnaní nemožno však úplne porovnávať jednotlivé systémy, kedže Profit365 obsahuje v každom jednom balíčku predplatného všetky moduly, funkcie aj zákaznícku podporu. V Profit365 nič navyše nedoplácate.

Aby boli ceny porovnateľné, vybrali sme do porovnania z každého softvéru základný balíček funkcií.

Porovnanie základných balíčkov: Profit365, Omega, Pohoda, Humanet, Money S4.

Porovnanie

*Prieskum bol robený z cenníkov zverejnených na webe daných spoločností dňa 30.11.2017.

Výhodná cena

V našom porovnaní mal balík Profit365 najvýhodnejšiu cenu po balíku Pohody. Tieto dve riešenia však nemožno úplne porovnávať, keďže Profit365 disponuje viacerými funkciami, ktoré v možnostiach balíka programu Pohoda chýbajú (napr. podrobná evidencia skladov, neobmedzený počet používateľov, a pod.).

 

Absolútny dôraz na bezpečnosť v Profit365

Vaše dáta sú umiestnené na záložných diskoch a každú hodinu sa zálohujú. Neohrozí ich ukradnutý notebook, zmena účtovníčky či požiar v kancelárii. Bezpečnosť Profitu365 môžeme prirovnať k internetbankingu. 🔒

Profit365 vám teda umožňuje riadiť svoju firmu pomocou najmodernejších vývojových technológií – za bezkonkurenčnú cenu. Pretože u nás ide výhodnosť a funkčnosť ruka v ruke a naším cieľom je vaše pohodlie a bezpečnosť dát.

Ešte váhate? :)

Chcem riadiť svoju firmu online.