Plánujete vlastný e-shop?

 

Ani neznalosť účtovníctva či dizajnovania webových stránok už nie je prekážkou.

Pripravila vás kríza o zamestnanie? Máte nápad, talent alebo schopnosť objaviť príležitosť na trhu? Plánujete namiesto vystávania na úrade práce rozbehnúť vlastný biznis cez internet? Dobrá voľba. Internet sa totiž postupne stáva hlavným dejiskom predaja tovaru či služieb. Výhodou tejto formy podnikania je aj to, že zvyčajne nevyžaduje vysoký počiatočný kapitál. S dávkou kreativity a manažérskych zručností vám môže poskytnúť slušnú formu obživy.

A práca vás bude baviť!

Ak nie ste skúsení vo webdizajnérstve, no zároveň nechcete za vytvorenie webstránky platiť, využite možnosť vložiť obsah svojej stránky do existujúcich šablón, ktorých ponuka na trhu je veľká. Ak pre vytvorenie vlastnej e-shopovej webstránky využijete šablónu Eshop-rychlo.sk ponúkajúcu množstvo najrôznejších farebných, štýlových a iných predlôh, ušetríte čas, peniaze a získate ešte službu navyše.

Aby vás neodradili obavy z neznalosti účtovníctva, na trhu je riešenie. Faktúry, ktoré vystavíte online pri predaji svojich výrobkov alebo služieb môžete totiž priamo prepojiť s online účtovníctvom.

Ako prepojiť svoje účtovníctvo s eshopom sa dozviete v Manuáli

Podstatou tohto prepojenia je, že podnikateľ faktúru, ktorú vystaví v rámci e-shopu zákazníkovi za predaný tovar, nemusí vytlačiť a doručiť účtovníčke, aby údaje znovu manuálne vložila do účtovníctva. Faktúra sa totiž automaticky zaúčtuje do pripojeného účtovníctva, ktorým je online účtovníctvo PRO-FIT. Dochádza tak nielen k odstráneniu duplicity vo vystavovaní faktúr (najprv v e-shope a následne v účtovníctve), ale aj k sprehľadneniu tržieb v reálnom čase (faktúra sa zaúčtuje hneď po vybavení objednávky).

Tým otvárame priestor v podnikaní cez e-shop ľudom, ktorí síce majú perspektívny produkt, ale odrádzala ich obava z neznalosti týchto nutných sprievodných činností.
Získavate tak dvojitú výhodu. Okrem úspor z dizajnovania webstránky máte otvorený prístup k účtovnému softvéru PRO-FIT, ktorý vás povedie vašim účtovníctvom. Účtovanie sa v ňom stáva intuitívne a pre užívateľa veľmi komfortné. V rámci ročnej platby bude za vás automaticky aktualizovať legislatívu.

Nehovoriac o tom, že svoje účtovníctvo budete mať nepretržite dostupné aj cez mobil či tablet. Kdekoľvek, kde je internetové pripojenie.

Keď sa úspešne prenesiete cez úvodné kroky, úspech máte pevne vo svojich rukách.

Pamätajte na pár základných pravidiel:

Buďte originálni. Jedinečnosť a profesionalita sú pre zákazníka veľmi dôležité.

Spravte prieskum trhu, aby ste si boli istý, že podobné služby alebo produkt už niekto neponúka. Ak áno, ponúknite ho lepší, zaujímavejšou formou.

Úkony ako príjimanie objednávok, praktické a dobré zvládnuté platenie cez internet, originálne balenie a spoľahlivé doručenie by malo byť samozrejmosťou ešte skôr ako spustíte túto službu.

Buďte pripravení na otázky, klient, hoci len potenciálny, musí mať možnosť vás kontaktovať elektronicky alebo po telefóne.

To isté sa týka aj recenzií či diskusných fór. Pýtajte sa klientov na ich skúsenosť s produktom alebo službou, či by ju odporučili alebo naopak, niečím vylepšili. Najlepšia je predsa tá reklama, ktorá sa robí sama.

Prajeme vám veľa šťastia v novom podnikaní.
Blog nájdete aj na eTrende.