Účtujte počas rodičovskej dovolenky

Ste na rodičovskej dovolenke a uvažuje nad možnosťou ako navýšiť rodinný rozpočet? Ak hľadáte prácu, ktorá by sa dala vykonávať doma a zároveň by bola časovo flexibilná, jednou z takýchto možností je napríklad vedenie účtovníctva.

Pokiaľ nechcete strácať čas hľadaním medzi pochybnými inzerátmi a ovládate aspoň základy účtovníctva, obrátťe sa na svoje okolie s ponukou výpomoci. Možno budete príjemne prekvapené, že viesť niekomu účtovníctvo je práca, ktorá spĺňa takmer všetky vyššie uvedené nároky matky na pracovný úväzok. Stačí, ak máte základy vo vedení účtovníctva, ostatné za vás spraví šikovný počítačový program. V prípade, že cítite potrebu osviežiť si znalosti účtovníctva, stačí si vybrať s bohatej ponuky účtovníckych kurzov ponúkaných vzdelávacími centrami. Častokrát sú základné kurzy dokonca bezplatné.

Mamičiek, ktoré pracovať chcú alebo potrebujú, je neúrekom. Pre tie, ktoré rozmýšľajú nad spracovaním účtovníctva pre svojich známych a priateľov je na trhu k dispozícii množstvo účtovných softvérov. Mali by si medzi nimi vybrať taký, ktorý by ich neobmedzoval a nepredstavoval zbytočné náklady. Čo sa času týka, účtovníctvo sa dá pohodlne zvládnuť a viesť aj viac ako jednej firme, preto by mal byť faktorom pri výbere účtovného softvéru aj neobmedzený počet účtovaných spoločností.

Práve takýmto účtovným programom je aj PRO-FIT, ktorý je zároveň aj jedným z najlacnejších na trhu. Veľkosť balíka si vyberiete podľa predpokladaného počtu zápisov a dokladov, ktoré zaúčtujete, pričom balík si môžete kedykoľvek podľa potreby navýšiť. PRO-FIT je prístupný z akéhokoľvek počítača, stačí mať pripojenie na internet. Nespornou výhodou je, že okrem vás ako účtovníka, môže mať do účtovníctva prístup aj klient, či už zo svojho počítača alebo aj cez mobil. To je výhoda, pretože nebude vyžadovať informácie zakaždým od vás, ale má možnosť kedykoľvek si ich pozrieť aj sám, a to aj keď bude mimo kancelárie. Technológie napredujú, preto si pri výbere účtovného softvéru vyberte z tých, ktoré vám aj vašim klientom ponúkajú čo najväčšiu nezávislosť, ale zároveň bezpečnosť a stabilitu.