Manuálnemu prepisovaniu faktúr je koniec!

Ak ste živnostník, firma alebo účtovník, tak to poznáte. Faktúry od dodávateľov prichádzajú a hromadia sa. Zrazu príde deň D kedy ich treba spracovať a manuálne vložiť do účtovníctva. Pri veľkom množstve faktúr ide o zdĺhavú a neproduktívnu činnosť na ktorú si musíte nájsť čas a chuť. Prinášame vám riešenie ako si tento proces uľahčiť.

Automatické spracovanie a importovanie údajov z faktúr priamo do online účtovníctva Profit365

Spracujeme za vás údaje z faktúr (elektronické PDF alebo naskenované faktúry) cez datamolino.com a online účtovný softvér Profit365 ich naimportuje priamo do účtovníctva kde budú pripravené na zaúčtovanie. Bez ručného prepisovania, rýchlejšie a automatizovane.

fb_app_promo_0036

Ako to celé vlastne funguje?

Pripojíte sa prostredníctvom vášho konta do www.profit365.sk a prejdete cez hlavné menu do Firma > Nastavenia > Prepojenia. Na záložke „Prepojenia“ sú zobrazené všetky aktívne prepojenia na externé služby. Z ponuky si vyberiete „Prepojenie na datamolino.com“.

Pre aktiváciu prepojenia kliknete na modré tlačítko „Aktivovať“. Prepojenie sa aktivuje do niekoľkých sekúnd o čom vás bude informovať zobrazený oznam a email, ktorý obdržíte. Aktiváciou prepojenia sa v datamoline vytvorí vaša agenda a email na ktorý budete posielať faktúry na spracovanie. Váš email v tvare vašadomena@dtmln.com nájdete zobrazený v záložke Prepojenia, alebo aj v emaily, ktorý vám odoslal Profit365 po aktivácii služby.

Od tohto momentu môžete začať posielať faktúry na vám pridelený email alebo si cez úpravu nastavení prepojenia doplníte ďalšie emaily do zoznamu povolených adries. Pamätajte na to, že ak pošlete faktúru na spracovanie z emailu, ktorý nieje uvedený v tomto zozname, faktúra sa nespracuje.

dtmln1-prepojenie

Ako si zautomatizovať celý proces zasielania dodávateľských faktúr

Nechajte si od vašich dodávateľov preposielať faktúry na vyťaženie priamo do datamolina bez vášho zásahu. Faktúry sa po spracovaní zobrazia v zozname došlých faktúr. Pri každej faktúre, ktorá príde spracovaná z datamolina do účtovníctva Profit365 je uvedená informácia „Faktúra ja importovaná z datamolina“.

Ak sa faktúra po vyťažení údajov cez datamolino neobjaví v Profit365, môže to mať niekoľko príčín:

  • Faktúra bola odoslaná z emailu, ktorý sa nenachádza v zozname povolených emailov (skontrolujte si zoznam cez nastavenie prepojenia)
  • Faktúra sa nespracovala (kontaktujte náš support)

Informácia, či bola faktúra úspešne spracovaná/nespracovaná vám príde formou emailu na email s ktorým ste registrovaný v Profit365.

Spracovane faktury

 

Veríme, že vám nová služba prinesie nový pohľad na efektívny spôsob spracovania účtovných dokladov a ušetrí množstvo času automatizáciou spracovania faktúr.

Službu si môžete vyskúšať bez viazanosti a bezplatne do 30.12.2016