5 spôsobov, ako nemať v práci nudu (ani v ekonomickej brandži)

Kreatívne prostredie nemusí byť alfou omegou iba v marketingu či PR. Aj v takej ekonomickej brandži môžeš stretnúť ukecaných ľudí bez kravaty a zažiť s nimi mnoho príjemných spoločných aktivít.

O tom, ako firemná kultúra vplýva na motiváciu zamestnancov, sa v poslednej dobe dosť diskutuje. Už dávno sa prišlo na to, že motiváciu ľudí neovplyvňuje len plat. Napríklad Total Motivation Factor (ToMo) hovorí o troch pozitívnych vplyvoch – zmysel, využitie vlastného potenciálu, radosť z činnosti, a troch negatívnych – emocionálny, ekonomický tlak a zotrvačnosť (napríklad zo zvyku).

Kultúra firmy hrá významnú rolu v udržaní vysokého motivačného faktoru. Čo to znamená? Ak máš vo firme dobré vzťahy, si s jej hodnotami na jednej vlne alebo ťa teší príjemné pracovné prostredie, máš vyššiu chuť a nasadenie k práci. Jednoducho sa do práce tešíš.

Čo motivuje nás?

U nás v Profite365 si dosť zakladáme na neformálnej kultúre. Chceme, aby boli ľudia nadšení nielen z toho, čo robia, ale aj z ľudí, ktorých každý deň stretávajú, z otvorenosti, kamarátskeho prístupu a benefitov. Preto sa usilujeme spestrovať naše dni rôznymi spoločnými aktivitami.

Dobrý a príjemný kolektív

Vieš si predstaviť sedieť v práci s vážnym výrazom až do piatej? My nie. Radi sa porozprávame nielen o pracovných, ale aj osobných témach. Kto čo robil cez víkend, aké novinky sa udiali od včera večera, odkedy sme sa nevideli. Avšak nemýľ si to s prokrastináciou. O relax a vyzvedanie jeden od druhého sa staráme iba vtedy, keď sme na obede alebo máme cielené pauzy.

 

Clanok_2016_7_1 Nuda v práci

Pravidelné teambuildingy

Teambuilding je skvelý spôsob, ako sa lepšie spoznať v rámci firmy. O svojich kolegoch zistíš veľa zaujímavých informácií alebo ich uvidíš v situáciách, s ktorými sa v kancelárskom prostredí nemáš šancu stretnúť. Je to networking zdarma, ktorý by mal byť súčasťou každej modernej firmy.

Spoločné raňajky

Koľkokrát sa ti stalo, že si ráno nemal čas sa najesť, a tak si išiel do práce hladný? Keď však vieš, že ťa na stole čakajú šťavnaté koláče, obložené žemle a ovocie, tak sa ti kráča lepšie! :)

My si robíme spoločné raňajky pravidelne. Navrhni to aj ty vo svojej firme. Ak je vás vo firme menej, môžete si zaviesť spoločné raňajky na dennej báze, ktoré budú zároveň aj ranným brainstormingom k pracovným veciam.

Oslavy narodenín

Narodeniny, meniny a iné výročia sú ďalšou príležitosťou, ako stráviť pekný večer v kruhu kamarátov. Kolegovi, ktorý má sviatok, priprav vždy drobné prekvapenie. Môže to byť napríklad len odkaz na stole alebo chutný veterník (jedlo podľa jeho preferencií).

Po štyroch sa nechodí len z párty…

A na záver to najlepšie. Zožeň si psa. My máme nášho psíka Happyho ako najvernejšieho kolegu, lebo každý jeden deň nám robí radosť. Aj keď si pýta jesť a piť, nikto ho nikdy neodmietne. Je to naše spoločné dieťa. :)

Clanok_2016_7_1_ Nuda v praci 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veríme, že sme ťa našimi tipmi inšpirovali. Nezabúdaj na to, že v práci tráviš veľa času. Spríjemni si preto každý kúsok, ktorý môžeš. Tvoja motivácia to určite tiež pocíti.