S cloudovými službami máš všetko pod kontrolou. Aj svoje podnikanie.

Súčasný svet je rýchly a skóruje v ňom internet. Nové technológie nám však umožňujú prispôsobiť sa mu pružnejšie. Jednou z dnes už známych a využívaných služieb, ktoré dokážu uschovať množstvo dát bez obavy o ich stratu, je cloud. A o ňom bude práve tento článok.  

dreamstime_s_37244132

Inovácia tohto storočia

Cloudové služby sú nezameniteľnou pomôckou 21. storočia. Dáta, ktoré si mal predtým v počítači a zaberali ti miesto, dnes jednoducho hodíš na Google Disk alebo do úložiska na Dropboxe. Pod cloudom si možno predstaviť akúkoľvek službu, ku ktorej máš prístup prostredníctvom internetového prehliadača, a to z akéhokoľvek zariadenia (smartfónu, tabletu, klasického počítača…).

 

Cloud je v podstate len iným „miestom“ (serverom), odkiaľ svoju obľúbenú službu využívaš. Nepočúvaš stiahnuté piesne z počítača, ale z Youtube. Nepíšeš článok v Microsoft Office, ale v online dokumentoch Google. Rozdiel medzi klasickým softvérom a online cloudovou službou je iba v spôsobe, ako sa dostať k dátam.

Prevažujú výhody

Nemožno spochybniť, že cloudové služby majú množstvo výhod. Tu sú niektoré z nich.

Flexibilita

Najväčšou výhodou cloudu je flexibilita. Flexibilita, ktorú v súčasnom hektickom živote tak potrebujeme. Pracujeme nielen z kancelárie, ale aj na home officoch či vo vlaku po ceste domov. S cloudom to nie je problém. Všetky súbory, obrázky a dáta máš stále po ruke, lebo sú uložené online.

Zdieľanie dát

Cloud ťa zbavuje zbytočných diskov, ktoré neraz stoja dosť peňazí. Ak potrebuješ zdieľať s kolegami či kamarátmi väčšie množstvo dát, jednoducho im to zazdieľaš cez online priestor. Samozrejme, každá služba má svoje kapacity, ale väčšinou je možné si ich vždy za poplatok navýšiť.

Automatické ukladanie

Nie je nič horšie, ako mať napísaný report do poslednej bodky, keď ti v tom momente všetko zmizne. Chyba počítača, internetu, čohokoľvek…! No podstatné je, že tvoje dáta a celodenná práca sú fuč…V online priestore sa dáta ukladajú automaticky, a tak ti šetria vrásky na tvári zo zmarenej práce.

Bezpečnosť

Najviac diskutovanou témou v oblasti cloudu je jeho bezpečnosť. Môžeš si byť istý, že sú tvoje dáta pod zámkom? Že sa nikde nestratia? Nič nie je, samozrejme, stopercentné, ale používaním silného hesla dokážeš eliminovať riziko hackerských útokov.

V oblakoch s online softvérom Profit365

Nemysli si však, že cloudové služby sa týkajú iba ukladania obrázkov, fotiek a pracovných dát. Cloud sa dá používať naozaj v rôznych oblastiach. V cloude funguje mnoho účtovných či iných firemných programov. Môžeš ho využiť ako svoj verný nástroj pre podnikanie. A to konkrétne so službou Profit365, s ktorou budeš mať prehľad o každom kroku tvojho podnikania.
Náš Profit365 je nástroj pre podnikateľov, ktorý dokážeš využiť na vedenie účtovníctva, ale aj na vystavovanie faktúr, objednávok, sledovanie financií firmy či na virtuálnu kanceláriu. K Profitu365 bude mať prístup toľko ľudí v tvojej firme, koľko chceš, od účtovníčky až po skladníka. Navyše, neplatíš žiadne poplatky za licencie a aktualizácie softvéru a dostaneš sa k nemu vždy cez svoj mobil, počítač či tablet.