E-shop na prenájom Midasto zníži počiatočné náklady na online podnikanie

E-shop rýchlo a pohodlne so všetkými funkciami, ktoré potrebujete na online predaj, marketing a správu obsahu. Prečo prejsť na e-shop na prenájom? Prečítajte si rozhovor so špecialistom na e-commerce Karolom Voltemárom.

Váhate, či investovať do e-shopu na mieru, alebo začať s predajom na vopred pripravenej platforme? Znížte vstupné náklady na podnikanie online a vyberte si e-commerce platformu nabitú užitočnými funkciami. E-shop na prenájom predstavuje pohodlný spôsob, ako začať s obchodovaním na internete. 

Pre koho je platforma Midasto určená? 

E-shop na prenájom je vhodné riešenie pre ľudí a firmy, ktoré chcú predávať online, ale nechcú  investovať do e-shopu na mieru. Môže to byť finančne dostupnejšia alternatíva aj voči rôznym open-source a iným dostupným e-commerce riešeniam Za e-shop na prenájom sa platí pravidelne, ale aj e-shopy na mieru, krabicové riešenia a open-source potrebujú pravidelnú starostlivosť, ktorá tiež nie je zadarmo.

Výhoda Midasto je v tom, že ponúkame nie všetky funkcie od výmyslu sveta, ale hlavne tie, ktoré využívajú naši zákazníci najčastejšie aj na e-shopoch na mieru. Teda už od 6 € mesačne má náš zákazník prístup ku všetkým dôležitým funkciám bez toho, aby si za ne musel doplácať. V cene je zahrnutý hosting aj podpora. 

Zároveň platí, že ak má zákazník veľmi špecifickú predstavu o svojej novej stránke alebo e-shope a má náročné požiadavky, tak je riešenie na prenájom strata času. Oplatí sa mu naopak investovať do e-shopu na mieru, čím nestratí čas zbytočnými pokusmi.

midasto-logo

 

V čom je e-shop na prenájom výhodnejší, než e-shop na mieru?

Hlavne v počiatočných nákladoch, kde firma alebo jednotlivec škáluje biznis s tým, ako rastie, a ušetrené financie investuje do marketingu, rozvoju firmy a podobne. Samozrejme má to svoje limity, ale častokrát býva hlavnou prekážkou privysoký vstup do podnikania a predaja online. E-shop na prenájom túto prekážku pomáha prekonať. Ak už predaj funguje, dá sa investovať aj do pokročilých funkcií, prípadne nového dizajnu alebo prejsť na riešenie na mieru.

Aké funkcie Midasto ponúka?

Funkcií je dostatok, ale na rozdiel od konkurencie to nie je ani príliš veľa, ani príliš málo. Vybrali sme často používané funkcie z e-shopov na mieru a sústredili sme sa aj na funkcie pre marketing a optimalizáciu pre vyhľadávače. E-shop na prenájom nemá všetko, ale len to najnevyhnutnejšie. 

Samozrejmosťou je responzívna a prehľadná administrácia, ktorú je možné spravovať aj z mobilného zariadenia. Naša najväčšia výhoda je, že okrem základnej verzie na prenájom vieme pripraviť aj e-shop s viacerými funkciami mimo systém Midasto.

Produkt sa snažím čo najlepšie nastaviť na základe mojich skúseností, ale ide o to, aby to bolo pre nás aj udržateľné. Tvorbe e-shopov sa venujem viac ako 10 rokov a webové stránky som pre klientov realizoval už po roku 2000, keď internet na Slovensku ešte len získaval na popularite. 

admin-midasto

Je platforma Midasto náročná na používanie?

Z našich skúseností to zvládne aj začiatočník, ale určite je lepšie úvodné školenie, ktoré poskytujeme zákazníkom, ak už prešli na platenú prevádzku e-shopu. Školenia prebiehajú v rozsahu 2 hodiny u nás v kancelárii. K používaniu platformy sme pripravili aj nápovedu, ktorú postupne plníme najčastejšími otázkami a odpoveďami na ne. Verím, že časom získame priestor k lepšej edukácii zákazníkov, ktorá je veľmi dôležitá.

Je možné prejsť na Midasto z inej e-commerce platformy?

Samozrejme, toto nie je problém. Zákazník si založí prázdny e-shop v testovacej prevádzke a my mu zabezpečíme import produktov a štruktúry z pôvodného e-shopu. Odporúčame mať pripravený aj plán migrácie, ktorý e-shopy častokrát podcenia, čím vznikajú zbytočné straty.

Získajte prehľad o svojom E-shope v reálnom čase a zautomatizujte si svoje podnikanie vďaka prepojeniu Midasto a Profit365.